微信
微信 吉林华图公众号
jilinht
+ 关注
QQ群

吉林分校

您当前位置: > 吉林人事考试网 > 吉林金融招聘考试 > 备考技巧 > 2021年银行校园招聘每日一练(五)3月17日

2021年银行校园招聘每日一练(五)3月17日

2021-04-02 08:49:44 银行招聘考试网 christmas-recipe.com 文章来源:吉林华图

关注【吉林华图】公众号获取更多考试资讯

2021年银行校园招聘每日一练(五)3月17日

  英语

  Global business travel topped $1.2 trillion and is expected to reach $1.6 trillion by 2020, according to new research by the Global Business Travel Association (GBTA), an association representing the interests of corporate travel managers. What’s more, China has now surpassed the U.S. as the largest business travel market in the world, ringing up $291 billion last year.

  At the same time, all is not rosy and a number of major issues are lurking ahead. A weakening global economy, Brexit and this year’s U.S. presidential election will mean growth will not be a straight line upwards.

  “The uncertainly created by financial upheaval and pending changes to trade and immigration rules will raise management heartburn. This will cause some postponement, even outright cancellation, of business trips. It may also trigger travel budget constriction as management seeks to hedge the uncertainty.” the report says.

  At the same time Concur, a company that provides support services for travel managers, release research that the sharing economy is gaining traction with business travelers, based on its analysis of 40 million users who spend over $70 billion annually.

  Concur data indicates 56 percent growth for Airbnb type services in usage from Q1 2015 to Q1 2016. On average, business travelers stay five nights when home sharing versus three nights in a hotel.

  “Managing travel and expense is becoming increasingly complex, between integration with mobile technology, nuances in traveler preferences, and new travel supplier strategies,” notes Robb Nielsen, vice president of global product experience at Concur. “This demands a fully connected travel and expense ecosystem paired with actionable insights, giving travel managers the visibility and control they need to drive cost savings.”

  A press released added, “The vast majority of business travelers also want to receive personalized travel options. However, even though business travelers want personalized option, they are hesitant to share too much personal information to obtain them. They are commonly willing to share details such as their frequent flyer or hotel loyalty number, preferred airline and hotel brands and aircraft seat preferences, but fewer than half would share their travel history, preferred leisure activities while travelling, their business calendar with booked appointments and their social media account names.”

  1. Which of the following statement is correct according to the context?

  A. US market alone amounted to $291 billion last year

  B. GBTA stands for travelers’ interest

  C. US used to be largest single market in this industry

  D. Global business travel is stagnant

  【答案】C。根据文段的第一段,A项错误,不是美国,而是中国达到$291billion,B项正确文段提到现在中国超过了美国,成为了the largest business travel market, 所以昔日是美国。C项GBTA representing the interests of corporate travel managers,因此C项错误。D项不是stagnant(停滞,不景气),反而会有发展。所以答案选C。

  2.Which of the following does not influence Global business travel market, according to the text?

  A. Immigration Rules

  B. Straight line upwards in world economy

  C. US presidential election

  D. Weakening global economy

  【答案】A。根据第二段,提到全球经济疲软,总统选举,以及Brexit(脱欧)的问题,都有影响,但没有提到immigration rules,所以答案选A。

  3.What can be inferred from this passage?

  A. Airbnb service in usage doubled in recent fiscal year

  B. Businessmen cut cost by using Airbnb service

  C. Sharing economic is about to take the lead

  D. Airbnb succeeds in competing with traditional accommodation channels to attract longer stays

  【答案】C。从文段中提到research that the sharing economy is gaining traction with business travelers, 将来就是共享的主流,因此选C项。A项强调的是民宿服务在使用方面会加倍。B项指的是商人会用民宿服务降成本。D项指的是民宿服务的成功就在于同传统住宿渠道竞争会吸引更长的住宿。所以答案选C。

  4.Which factor doesn’t come to travel agent’s mind when handling business trips?

  A. Travel destinations’ financial conditions

  B. Travel suppliers’ strategies

  C. Travelers’ Preference

  D. Mobile Tech

  【答案】A。根据文段当中倒数第二段,这里提及考虑的有mobile technology,有traveler preferences,还有new travel supplier strategies, 但没有提到A项中的destination economic conditions。所以答案选A。

  5. What is the author trying to imply from this article?

  A. Personalization is on the rise, together with sharing economy

  B. IT era is finally coming for travelling industry

  C. Businessmen are becoming more and more generous on global business trip

  D. Traditional travel agency is about to fade away

  【答案】A。根据最后一段就是人们更注意自己的个性化定制,同时共享也是主流,因此选A项。B项强调的是IT时代最终就是体现在旅游业,不符合文段的最后。故排除。C项指的是生意人往往在全球贸易旅游中越来月慷慨。D项指的是传统旅游公司慢慢大势已去。所以答案选A。

网课学习—— 华图优品

面授课程—— 助你上岸

招考公告—— 招考资讯

图书推荐——

有报考疑惑?在线客服随时解惑

公告啥时候出?

报考问题解惑?报考条件?

报考岗位解惑?怎么备考?

冲刺资料领取?

吉林华图:jilinht
想考上公务员的人都关注了我们!
立即关注

10w+
阅读量
150w+
粉丝
2w+
点赞数

联系我们
京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号
在线客服